O tânără sub influența alcoolului a ajuns în afara carosabilului. Este cercetat și proprietarul autoturismului

 

Duminică, 21 ianuarie 2024, în jurul orei 3:20, o femeie în vârstă de 21 ani din Tecuci conducea autoturismul pe strada Tecuciul Nou din localitate. În timpul manevrei de mers înapoi, ar fi căzut cu autoturismul în șanțul din partea dreaptă a sensului de mers către comuna Munteni, rezultând astfel avarii ușoare ale autovehiculului.  

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condusă la Spitalul din Tecuci, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.  

Rezultatul testării cu privire la substanțele psihoactive a fost negativ, se arată în comunicatul IPJ Galați. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și încredințarea unui autovehicul unei persoane despre care se cunoaște că se află sub influența băuturilor alcoolice.  

Din cercetări a reieșit faptul că proprietarul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 24 de ani din Tecuci, i-ar fi permis femeii, în aceste condiții, să se urce la volanul autovehiculului.