Recital cameral la Ateneu – 100 de minute cu „Romantic Tabu”

 

Manifestările culturale oferite cu multă generozitate de Fundația Pelin au continuat sâmbătă, 2 martie 2024, când oaspeții Ateneului au fost violoncelistul Thibault Solorzano și pianista Elena Anca Păduraru. Cei doi distinși muzicieni au dorit, și noi, spectatorii, spunem că au reușit să ne demonstreze că „Romantismul este o trăsătură umană, naturală, atât în artă, în literatura cât și în relațiile personale”. 

Deschizând evenimentul, gazda obișnuită a Ateneului – Doru Eugen Pelin a ținut să ne prezinte pe cei doi distinși invitați, asigurându-ne că vom asista la un recital cameral de excepție, lucru care, de altfel, s-a și întâmplat.  

Thibault Solorzano este un violoncelist născut în anul 1992 în Angers – Franța și a fost instruit și ghidat în această direcție de mama lui, o violonista profesionistă. El își începe studiul violoncelului la vârsta de 9 ani și în anul 2010, absolvă Conservatorul Regional din Angers. Din anul 2013, începe să studieze la UNMB și obține licența în anul 2017. Din anul 2021, cântă alături de Filarmonica Mihai Jora din Bacău. 

Elena Anca Păduraru este născută în anul 1979 la Bacău. A avut-o profesoară pe Tatiana Pocinoc și prin aceasta a făcut cunoștință cu frumoasele piese ale lui Beethoven, Enescu și, mai ales, Chopin. De altfel, interpreta spune într-un interviu că „La vârsta de 9 ani cântăm piese de Elise, la 10 ani Marșul piticilor de Grieg și la 11 ani, Nocturna lui Chopin. Apoi, la 17 ani a cântat Sonata în si minor de Franz Liszt”. A îndrăgit mult piesele lui Johnny Răducanu și în anul 2012, la un an de la decesul lui, a prezentat un recital cu piese numai din repertoriul acestuia.  

 Pianista dar și compozitoarea Elena Anca, împreună cu violoncelistul Thibault Solorzano, formează un duo creativ și un îndrăgit cuplu pe scena muzicii contemporane. 

În programul din acest reușit spectacol ne-au fost prezentate piese de Chopin, Enescu și Fauré. 

La finalul concertului, îndrăgiții instrumentiști au stat de vorbă cu publicul spectator, au făcut fotografii cu toți doritorii și au rămas impresionați de primirea făcută și de frumusețea Ateneului. 

Adresăm și noi mulțumiri și felicitări acestora, dar și gazdei evenimentelor – Doru Eugen Pelin! 

 

Iancu Aizic