Fără permis și sub influența substanțelor interzise. Unul depistat la volan, celălalt condus în spatele gratiilor

 

În cursul nopții de luni spre marți, 29/30 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au depistat și oprit în trafic, pe strada Crinului din comuna Independența, un autoturism condus de către un tânăr de 26 de ani, din aceeași localitate. 

Din verificările polițiștilor, s-a stabilit că tânărul are permisul de conducere suspendat. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.  

Tânărul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Galați, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Mandat de executare a pedepsei pus în executare 

Ieri, 29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești au depistat pe raza comunei Jorăști, din județul Galați, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din aceeași localitate. 

Față de acesta Judecătoria Târgu Bujor a emis în aceeași dată un mandat de executare a pedepsei de un an și 11 luni de închisoare, într-o cauză penală în care a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis. 

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, transmite IPJ Galați.