Simpozion interjudețean cu participare internațională la Muzeul de Istorie

 

Unele din funcțiile majore ale muzeului sunt cele educative, de prezentare, promovare, de receptare a unor valori concrete dintr-un anumit interval de timp. În ultimii ani muzeele și activitățile culturale dezvoltate de acestea au fost privite ca un mod de cunoaștere didactică oferind un mediu educativ complementar școlii. 

Parteneriatul muzeului tecucean la Simpozionul interjudețean cu participare internațională „Rising Society” din cadrul programului Erasmus+ Digital of Trace Cultural Heritage, reflectă această realitate.  

Pe 15 mai, la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci se vor desfășura o serie de activități din cadrul simpozionului, la care vor participa elevi și profesori din Turcia, Croația, Lituania și România. La finalul zilei, muzeul va premia finaliștii concursului „Fii Sherlock Holmes – în căutarea istoriei locale”, concurs la care au participat elevi din multe județe.  

Va fi o zi în care se va vorbi doar despre patrimoniul cultural încercând astfel să trasăm drumul tinerei generații către cunoașterea trecutului, conștientizarea prezentului și importanța viitorului.    

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”