Pe urmele dezinformării: Pliantul opoziției tecucene 

 

La începutul lunii mai semnalam dispariția publicației noastre din cutiile poștale ale tecucenilor. Cine și de ce nu doresc ca locuitorii din Tecuci să fie informați despre lucrurile care se petrec în municipiu am aflat odată cu distribuirea unui pliant comandat de PSD – Filiala Jud. Galați. 

Datele eronate înscrise în pliantul candidatului PSD la Primăria Tecuci vin în contradicție cu informațiile publicate de noi. De aceea ziarul tipărit trebuia să dispară de pe raza orașului, iar pentru a ascunde adevărul membrii și simpatizanții PSD au depus eforturi considerabile. 

 Printre alte informații de interes public, în paginile 4 și 5 ale ultimei ediții a ziarului tipărit sunt publicate o parte dintre preocupările, investițiile și proiectele administrației Lucian Costin, în perioada 2020 – 2024. Tot prin intermediul publicației noastre, tecucenii aveau ocazia să își reamintească de refuzul constant al actualei opoziții PSD de a vota proiecte benefice pentru oraș.  

Blocarea bugetului, doi ani la rând, respingerea unui Parc Industrial care ar fi creat câteva sute de locuri de muncă, dar și absența de la ședințele de Consiliu Local, din cauza cărora Tecuciul a pierdut o finanțare de 1.000.000 euro pentru modernizarea iluminatului public, sunt doar câteva exemple care definesc opoziția din Consiliul Local.  

Cu toate aceste piedici, actualul primar a reușit o serie de investiții notabile, dovadă fiind și sumele totale atrase pentru proiectele de dezvoltare: 83.000.000 euro. În acest sens, am decis să vă prezentăm o retrospectivă a principalelor investiții realizate de actualul primar Lucian Costin, o retrospectivă în care lăsăm mai mult proiectele să vorbească: 

 – Loturi de case acordate gratuit și construcția de apartamente – Loturi de case și finanțare nerambursabilă de 3 milioane de euro, obținută prin PNRR; 

– Transport gratuit pentru elevi și pensionari;  

– Cadastrare gratuită pentru mii de tecuceni;  

– Se construiesc 40 de locuințe de tip ANL;  

– Centru de zi pentru seniorii tecuceni;  

– 40 milioane euro pentru reducerea riscului de inundații – Proiect finanțat din fonduri europene și guvernamentale, derulat de Administrația Națională Apele Române cu sprijinul Primăriei Tecuci; 

– Piste de biciclete – 20 milioane de lei pentru construirea a 24,6 km piste de biciclete; 

 – Respect față de istoria locală – Peste 19 milioane de euro a obținut Primăria Tecuci pentru reabilitarea și modernizarea a șapte clădiri emblematice, istorice din oraș; 

– Autobuze electrice pentru transportul public – Patru autobuze electrice în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro; 

– 46 de stații încărcare vehicule electrice;  

– 40 de străzi finalizate, 26 aflate în diverse stadii de execuție; 

– Modernizarea zonelor interblocuri ; 

– Construire bază sportivă tip 2;  

– Investiții derulate de IGSU și CFR Infrastructură;  

 – Stadion, bază sportivă, urmează bazinul de înot acoperit și pista de atletism;  

– Iluminatul public, la etapa de licitație;  

– Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe;  

– Educația, domeniu prioritar – Aproximativ 3 milioane de euro pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din oraș cu echipamente moderne de studiu interactiv și mobilier; 

– Șoseaua de centură, proiect deblocat și finalizat. 

Pentru o parte dintre aceste proiecte inițiate de primarul Lucian Costin, proiecte întocmite cu sprijinul aparatului de specialitate din Primăria Tecuci, candidatul PSD își asumă merite în pliantul distribuit tecucenilor, chiar dacă singura interferență cu acele proiecte a fost cea a unor poze pentru campania electorală. 

În același pliant comandat de PSD, Proiectul Permis de Tecuci a fost însușit și promis tecucenilor, cu toate că a fost inițiat în 2018 de primarul Lucian Costin și deputatul George Stângă.  

 Începând din 22 septembrie 2020, punctul de lucru pentru Înmatriculări auto şi activităţi conexe a devenit operaţional la Tecuci. Până la sfârșitul lunii aprilie din acest an, 47.934 de tecuceni și locuitori ai comunelor limitrofe au beneficiat de servicii în cadrul acestui proiect. 

Proiecte aflate deja în derulare în municipiul Tecuci sunt promise în același pliant de campanie. Dintre acestea amintim Reabilitarea parcului de la Ocaua despre care ați citit AICI și reabilitarea clădirilor istorice din centrul orașului, despre care ați aflat AICI. 

Despre celelalte informații eronate prezentate în pliantul PSD – Filiala Jud. Galați vom reveni în articolele viitoare. O vom face pentru că aceste materiale promoționale sunt plătite și de contribuabilii tecuceni, care așteaptă și cer să fie informați corect, pentru a lua cea mai bună decizie. 

 

Ziarul Tecucean Nr. 28 aprilie 2024.

Ziarul Tecucean Nr. 29 aprilie 2024.