Viziune modernă privind centrul Tecuciului

 

Joi, 23 mai 2024, administrația locală a prezentat prin vocea primarului Lucian Costin o nouă viziune privind centrul municipiului Tecuci. Locuitorii orașului și nu numai au urmărit o reprezentare grafică despre cum ar trebui să arate Tecuciul la un moment dat.

Practic între rondul din zona Lidl de pe strada 1 Decembrie 1918 și intersecția cu strada Dimitrie Hârlescu se va transforma tot ceea ce reprezintă zonă publică. De la trotuare și eliminarea stâlpilor vechi din beton prin ducerea cablurilor în subteran, până la un iluminat performant. Vor fi realizate culoare de mobilitate alternativă – piste de biciclete, se va asfalta, va fi schimbată rețeaua de ape pluviale.

„Vom reface centrul astfel încât să avem o zonă dedicată oamenilor, să reducem accesul mașinilor în zona centrală. Va fi o zonă foarte interesantă din punct de vedere peisagistic, pe de o parte, dar și pe partea de arhitectură – mobilier urban, pentru că ne dorim să avem un centru cum vedem în afara țării, sau poate în orașele din România, când ajungem prin cele mari”, a declarat referitor la proiect primarul orașului.

Edilul tecucean a mai menționat faptul că trebuie să avem și noi un Centru Civic pe măsura orașului. Tecuciul are o istorie bogată, avem clădiri foarte frumoase în centrul orașului, clădiri care vor fi modernizate în vara acestui an, în prezent fiind în diferite faze de licitație.

„Va schimba total modul în care va arăta municipiul Tecuci pentru că centrul Tecuciului este cartea noastră de vizită. Dacă lucrurile merg cum ne-am propus avem următorul grafic: undeva în luna martie – aprilie anul viitor să înceapă cel mai târziu lucrările, iar în termen de un an – un an și jumătate să le închidem”, a declarat primarul Lucian Costin

Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 7 milioane de euro. Finanțările vor veni în principal prin Programul Operațional Regional – Fonduri europene, fonduri ce vor fi accesate în acest an. Proiectul va fi implementat și cu o completare din bugetul local. Municipiul Tecuci va avea astfel un Centru Civic la nivelul marilor orașe.

 

 

Lasă un răspuns