O zi plină cu evenimente dedicate copiilor la Tecuci – FOTO

 

Așa cum echipa Primăriei Municipiului Tecuci a promis, astăzi, 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului a debutat în Parcul „Regina Elisabeta”, începând cu ora 10. Muzică, dans, jocuri, voie bună, zâmbet inocent de copil, râsete zglobii au creat atmosfera de basm din locația cu pricina. Pe copii îi așteptau, după intrarea colorată de baloane, o scenă frumos ornată, diverse jocuri amuzante, ateliere de creație. Apariția cunoscutelor Pyc și Poc, alături de Clubul Disney cu minunatele personaje de poveste a încântat publicul destul de numeros care pentru început au făcut fotografii cu toată echipa animată, apoi au dansat laolaltă pe melodiile specifice.  

 Zeci de metri de role pentru desenat, colivii de păsări pentru pictat pe măsuțe speciale și locuri confortabile pe scăunașe, mingi și baloane speciale pentru joc, recipiente cu nisip colorat, animăluțe și peisaje de pus pe tapet, multe acuarele și vopsea specială pentru imaginația fiecăruia au captat atenția în creare, joc și divertisment. 

Totodată, pe scenă au evoluat artiștii locali, reprezentația jonglerilor cu foc – clovnii Don Bosco din Bacău, iar în stradă au fost expuse mașinile de intervenție ISU, Pompieri, Salvare, Poliție municipală, tractări – unde fiecare dorea să țină o armă în mână, să probeze o cască sau echipament, să urce cât mai sus pentru a imortaliza momentul.  

 Comercianți cu diverse atracții pentru copii erau aliniați pe toată aleea principală, la înghețată și vată de zahăr pe băț cozile nu mai conteneau. Mai bine de patru ore toți copiii au fost eroi, plini de energie, imaginație și bucurie. Pentru aceasta au fost răsplătiți cu aplauze, facepainting, dulciuri, diplome de Copil Minunat, ecusoane personalizate.  

Părinți și bunici, simpli participanți au redevenit copii alături de mii de copii care și-au sărbătorit ziua în parcul tecucean. 

Vinovată de reușita acestei sărbători a copilăriei este Primăria Tecuci, căruia i s-a alăturat Casa de Cultură, Serviciul Totul Verde, Poliția și echipajele ISU. 

 Și pentru că au dansat și cântat pe scenă în această zi specială trebuie să enumerăm artiștii locali care au evoluat: Dance – Mini Dolls și Dreams Dance, Andreea Firu, Maria Gioia, Andreea Vasilache, Maria Meșca, Denisa Pricope, Rebeca Ioan, Ingrid Mihai, Diana Păun, Ilinca Sevastre, Rebeca Stan, Maia Drăghici, Sara Badiu, Maria Murgoci, Ioana Lupu, Adriana Stârparu, Isabel Chirilă, Daria Negoiță, Petra Teodora, Anisia Coroiu, Antonia Ursu, Miruna Poenescu, Daria Vîrlănuță,  Sara Zaharia, Diana Crăciun, Daria Hîncu, Daria Tătaru,  Greta Donu, Biatrice Munteanu, Nikolas Ghiorghiu, Irina Apostu, Elena Lupu, Anais Iftimie, Mădălin Bulai, Elena Chihai, Cristina Tonu, Ariana Pif. Ei sunt pregătiți de prof. Claudiu Vișan și coregraf Nicoleta Cucoaneș la Casa de Cultură. Prezentator a fost Mihail Vasilache. 

  

Spectacolul urmează în această seară de la ora 18, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Pe scena din centrul orașului vor urca artiști locali urmați de Olivia Addams, Barbarossa Samba Group, Alina Eremia and Band și Connect-R and Band. Prezintă MC Ionuț Ungureanu.