Curs pentru redactarea de proiecte destinate comunității locale

Asociația Semper Musica Filiala Tecuci este o organizație sustenabilă financiar începând cu 2017

 Asociația Semper Musica Filiala Tecuci, în cadrul proiectului „Octombrie, luna educației nonformale în județul Galați!”, a organizat un curs de scrierea de proiecte pentru membrii fondatori ai organizației cu scopul creșterii sustenabilității financiare a acesteia. 

La finele lunii octombrie, cei nouă membri fondatori ai Asociației Semper Musica Filiala Tecuci au participat la un training de scriere de proiecte, ocazie cu care s-au familiarizat cu modalitatea de redactare, au învățat cum să aleagă nevoia prioritară a orașului, structura acestuia, cum să aplice pentru o finanțare și care sunt pașii care trebuie respectați odată cu primirea finanțării.
De asemenea, aceștia au primit informații relevante despre modul de stabilire a titlului proiectului, stabilirea scopului acestuia, descrierea aplicantului, detalierea resurselor necesare, care sunt riscurile pe care aplicantul le poate întâmpina pe parcursul organizării proiectului, modalitățile de promovare și alte aspecte legate de acest proces. În urma acestui curs, membrii fondatori și-au luat angajamentul că vor dezvolta proiecte pentru comunitatea tecuceană cu scopul de a aduce schimbări majore în rândul tinerilor.
 Mădălin Ianuș, director executiv și membru fondator al Asociației Semper Musica Filiala Tecuci, menționează: „O organizație, pentru a putea rezista în timp, trebuie să aibă în vedere dezvoltarea abilităților de scriere de proiecte ale fondatorilor sau angajaților cheie și astfel să se asigure că cel puțin 3-4 persoane au în vedere dezvoltarea de noi proiecte în mod constant. Decizia de a oferi fondatorilor această oportunitate de formare vine din nevoia managementului de a delega o parte dintre sarcinile de strângere de fonduri, astfel reducându-se presiunea sustenabilității de pe umerii executivului. În continuare, asociația se poate baza pe fondatori pentru scrierea efectivă de proiecte în direcția asumată prin planul strategic dezvoltat. O organizație serioasă trebuie să aibă mereu în vedere dezvoltarea resurselor umane și a voluntarilor săi, dar și a unor documente strategice fără de care nu își poate seta direcția pentru viitor”.
Cursul face parte din proiectul „Octombrie, luna educației nonformale în județul Galați!” finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Galați.
Pentru informații suplimentare despre acest proiect, vă rugăm să ne contactați la telefon: 0769.986.260. Persoană de contact: Mădălin Ianuș, Director Executiv, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci.
Despre Asociația Semper Musica Filiala Tecuci
Asociația Semper Musica Filiala Tecuci a luat naștere în iunie 2015 cu ocazia proiectului „Voluntar de Tecuci!”, inițiativă finanțată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile prin Fondul ONG, granturile SEE 2009-2014. Filiala Tecuci a Asociației Semper Musica, prin viziunea asumată, are în vedere dezvoltarea unui oraș în care tinerii tecuceni se implică, mobilizează comunitatea și rezolvă problemele celor în dificultate.

Mai multe detalii puteți afla accesând www.voluntardetecuci.ro .