Măsuri de ordine publică asigurate de Jandarmerie

d3543-jandarmi Sâmbătă, 25 martie, Jandarmeria Galaţi va asigura măsurile de ordine publică la marşul civic care vizează susţinerea familiei creştine şi a drepturilor legale ale mamei şi copilului.

În judeţul Galaţi, marşul se va desfăşura în trei localităţi:

  • municipiul Galaţi, cu începere de la ora 15, pe traseul: Parcul Cloşca – str. Brăilei – Potcoava de Aur – Biserica Sf. Precista;
  • municipiul Tecuci, cu începere de la ora 15, pe traseul: Biserica Înălţarea Domnului – str. Gheorghe Petraşcu – Primărie – Parcul central – Biserica Sf. Gheorghe;
  • oraşul Târgu Bujor, cu începere de la ora 15, pe traseul: Şcoala Gimnazială nr. 2 – Liceul Eremia Grigorescu – Biserica Adormirii Maicii Domnului.

Jandarmeria Galaţi invită cetăţenii care participă la aceste acţiuni din spaţiul public să adopte o atitudine cooperantă şi să aibă un dialog permanent cu forţele de ordine aflate în dispozitiv. Rolul Jandarmeriei este de a asigura protecţia tuturor participanţilor care îşi exprimă opiniile în mod paşnic şi va interveni punctual atunci când apar comportamente de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate, reamintim participanţilor că următoarele fapte pot fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare: instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare în orice mod a adunărilor publice; organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare.

Jandarmeria Galaţi nu va ezita să aplice lega atunci când se observă o intenţie vădită de încălcare a ei şi recomandă cetățenilor să semnaleze orice încălcare a prevederilor legale, astfel încât caracterul paşnic al manifestărilor să nu fie denaturat.

 

You cannot copy content of this page