Când va fi restaurat Monumentul Eroilor Ceferiști din Tecuci?

Monument CFR Tecuci (8)

Ani de zile Monumentul Eroilor Ceferiști a fost lăsat în paragină, autoritățile motivând că nu pot face nimic pentru reabilitarea acestuia deoarece nu le aparține. Drept urmare monumentul istoric a fost  preluat în domeniul public al UAT Municipiul Tecuci prin HCL nr. 59 din 14.04.2014 privind atestarea la domeniul public a bunurilor care aparțin Unității Administrativ Teritoriale Tecuci.

Primăria Tecuci, cu sprijinul ANCE „Regina Maria” Galați cât și a Oficiului Național pentru Cultul Eroilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale a obținut datele necesare reconstituirii plăcii amplasate în zona frontală – zona coloanelor, placă deterioarată în proporție de 80%. S-a reconstituit conținutul integral al inscripțiilor cu numele eroilor CFR morți pentru întregirea neamului în perioada anilor 1916-1918, un aport deosebit  la reconstituire având col. Adrian Brahnea.

Monument CFR Tecuci (10) Pe lângă reabilitarea monumentului emblematic pentru orașul nostru, se urmărește în același timp și modernizarea zonei adiacente acestuia, prin crearea de locuri de parcare, dotarea cu mobilier urban și cu o fântână arteziană, urmărindu-se atât punerea în valoare a monumentului istoric în raport cu arealul înconjurător cât și necesarul realizării de parcaje în condițiile organizării unor ceremonii prilejuite de unele evenimente.

Până la acestă dată, din cadrul contractului de proiectare în vederea expertizării și reabilitării statuii CFR din Municipiul Tecuci, s-au recepționat documentațiile faza studiu geotehnic și planul topografic, faza de proiectare DALI, studiul istoric și proiectul tehnic, împreună cu documentația pentru autorizația de construire.

Monument CFR Tecuci (6) Documentația tehnică pentru obiectivul „Reabilitare statuie CFR din municipiul Tecuci” a fost aprobată în ședința Consiliului Local din 23 august 2016 și poate fi consultată AICI.

Nu ne rămâne decât să ne întrebăm când va începe această restaurare.

 

 

One thought on “Când va fi restaurat Monumentul Eroilor Ceferiști din Tecuci?

Comments are closed.