„Nouă ne place aşa!”

Asociatie Tecuci (4) Se spune, pe drept cuvânt, că aşa cum primarul este, sau trebuie să fie, primul gospodar al localităţii pe care o conduce, tot aşa şi administratorul de asociaţie trebuie să fie cel mai gospodar din acel loc. Acest lucru ar trebui să fie valabil şi în cazul asociaţiilor de locatari (proprietari) el fiind cel mai bun gospodar.

Locuiesc în zona CNAE, fost Liceul Agricol, unde există într-un spaţiu comun celor două asociaţii, adică 5 şi 5A. Afirm încă de la început faptul că sunt familiarizat cu activităţile ce trebuie îndeplinite de un administrator pentru că mulţi ani am fost preşedinte al asociaţiei nr. 5A, atunci când în zona de vis-a-vis abator şi până în faţa autogării existau doar două asociaţii, respectiv 5A şi 5 condusă atunci de Alexandru Tăbăcilă. Deci nu existau ca acum pe acest spaţiu cinci asociaţii, câte sunt astăzi, din care trei asociaţii la cele două blocuri turn.

Asociatie Tecuci (2) În acelaşi timp, administratorul alerga zilnic după cisternele de combustibil pentru centrala termică, având în subordine şi fochiştii centralei, administratorul având încasări immense şi fiind cu jumătate de normă plătită.

Astăzi, administratorii, cu un volum redus de activitate, fără grija centralei, au norme întregi. Dacă administratorilor le scapă ceva şi li se atrage atenţia asupra unor remedieri consider că ar trebui să fie mult mai deschişi.

Asociatie Tecuci (1) De foarte mult timp le-am atenţionat pe administratoare despre faptul că faţada sediului nu arată aşa cum ar trebui, părţile metalice fiind vopsite cu diferite culori. Am spus că este necesară procurarea a două cutii de vopsea pentru a se face o faţadă  normală. Mi s-a răspuns că nu există fonduri pentru aşa ceva. Am discutat cu ec. Gheorghe Gârleanu, fost ani mulţi censor al asociaţiei, care m-a informat că cele două cutii de vopsea costă 25 de lei și ar însemna cam 0,50 lei de locatar.

În urmă cu 2 săptămâni l-am informat şi pe preşedintele asociației  de locatari nr. 5,  Ştefan Manole de această situaţie și a fost de acord cu mine, trasând sarcina administratorei. Până astăzi, 1 august, nu s-a făcut nimic.

Asociatie Tecuci Vineri, 28 iulie 2017, am discutat din nou cu cele două administratoare, am întrebat dacă lor le place exteriorul şi am primit răspunsul de la adm. de la Asociaţia 5: „Da, ne place!”.

Dacă lor le place şi nici nu ascultă de dispoziţia preşedintelui, mie ca locatar, menționez că NU ÎMI PLACE.

 

Autor: Iancu Aizic