Cenaclu literar în căutarea unui președinte

Cenaclul Calistrat Hogas Tecuci (1) Joi, 28 septembrie 2017, sala „Alexandru Mironescu” a Casei de Cultură Tecuci a găzduit o nouă ședință de lucru a Cenaclului literar „Calistrat Hogaș”.

Ședința a fost deschisă de referentul Casei de Cultură, poetul Dan Vîță. Acesta începe prin a prezenta principalele trei teme de discuții pentru ședință:

1 – Activitatea cenaclului în ultimile două luni de pauză;

2 – Mesajul președintelui de cenaclu, prof. Constantin Oancă;

3 – Stabilirea graficului de ședințe pe luna octombrie 2017.

La primul punct poetul Dan Vîță, analizează deplasarea făcută la Botoșani, în zilele de 18 și 19 septembrie 2017, de către cinci reprezentanți ai cenaclului, care nu sunt membri ai USR. Aceștia au participat la un schimb de experiență cu poeții botoșăneni, unde tecucenii au fost apreciați pentru lucrările prezentate.

Cenaclul Calistrat Hogas Tecuci (2) La punctul doi s-a dat citire mesajului președintelui cenaclului, prof. Constantin Oancă, din care am desprins faptul că din cauza unor evenimente medicale nedorite se află în imposibilitatea de a mai conduce acest cenaclu, rămânând totuși aproape de membrii cenaclului, sprijinindu-i cum va putea.

Poetul Dan Vîță ne reamintește că a mai condus cenaclul în perioada 1994-1998, demisionând tot din motive de sănătate. Continuă spunând că dorește ca cenaclul să funcționeze în continuare, să fie cât mai viu și să realizeze noi contacte cu alte cenacluri din țară, mai ales cu cele din jurul Tecuciului.

Cenaclul Calistrat Hogas Tecuci Pentru stabilirea graficului de lucrări pe luna octombrie, membrii cenaclului au cerut ca acesta să fie realizat după ce se va stabili nouă conducere de cenaclu. Poetul Dan Vîță vine și cu propunerea transformării cenaclului într-o asociație care să fie mai puternică şi să aibă mai multă influență și sprijin decât actuala formă.

O altă problemă discutată a fost stadiul de pregătire al Festivalului de Poezie „Costache Conachi”, din zilele de 27-28 octombrie 2017, festival care datează din anul 1992.

Se reamintește că până pe data de 10 octombrie 2017 se mai pot trimite plicuri cu materiale, până acum sosind doar 10 plicuri, anul treut numărul acestora fiind de 27 lucrări. Acum sau transmis email-uri la 200 de unități de cultură sau reviste. Se speră în prezența și în acest an a poetului Lucian Vasiliu, unul dintre cei mai vechi membri sau chiar președinte al festivalului.

Festivalul va avea un buget de 8.000 lei, premiul I având valoarea de 750 lei.

Revenind la problema alegerilor unui nou președinte, pentru aceasta s-a stabilit data de 11 octombrie 2017, ora 16, când sunt invitați la alegeri toți membrii cenaclului.

 

Autor: Iancu Aizic

One thought on “Cenaclu literar în căutarea unui președinte

  1. În iadul de la Casa de Cultură cenacul era o oază de liniște, o licărire de speranță și lumină, care la ultima ședință a fost și ea distrusă iremediabil, de diavolul în fustă de femeie. Oricum de aproape un an ne-am mutat la Ateneu. Altă viață, acolo cultură. Din păcate mai mari orașului nu văd sau nu vor să vadă realitatea. Păcat!

Comments are closed.