Din cauza salariilor nu mai sunt bani pentru investiţii

Tecuci, primarie La momentul actual Primăria Tecuci are un număr de 168 de angajaţi. Din iulie 2016 actuala administraţie a angajat 64 de persoane doar în Primărie. Alte zeci de persoane au fost angajate la Asistenţa socială, Casa de cultură, Bibliotecă, Evidenţa populaţiei, Muzeu, Poliţie locală şi societăţi precum Piaţă, Rampa Rateş, CUP. Pentru aceşti salariaţi, fondul de salarii în 2018 este de 54.054,58 mii lei.

Bugetul local al Municipiului Tecuci în 2018 este în sumă de 58.390,50 mii lei, valoare care reprezintă veniturile.

La cheltuieli este prevăzut un buget de 66.323,50 mii lei, lucru care generează un deficit de 7.933 mii lei la finalul anului 2018.

În cazul investiţiilor programate să se desfăşoare anul acesta în Tecuci, au fost alocaţi doar 549,50 mii lei. Această sumă va fi direcţionată pentru continuarea lucrărilor începute sau la cofinanţarea proiectelor aflate în derulare.

Practic, salariile funcţionarilor sunt atât de mari încât nu mai sunt bani pentru noi investiţii.

One thought on “Din cauza salariilor nu mai sunt bani pentru investiţii

  1. Marea majoritate a salariațiilor au salariile apropiate de salariul minim pe economie. Directorii și șefii de servicii au salarii uriașe, care înghit aproape 65% din fondul de salarii. Apoi, salariul primarului, care unii spun ca se cifrează la 180 de milioane lei vechi (salariul acestuia și al managerului Casei de cultură sunt secrete), consilieri locali, care încasează o indemnizație lunară, care reprezintă o treime din salariul primarului, acesta fiind, probabil, și motivul pentru care s-au votat atât de ușor aceste salarii.

Comments are closed.