Ai grijă ce-ţi doreşti, fiindcă s-ar putea să se întâmple!

Nu ştiu dacă aţi observat, dar este mai uşor să judecăm ceea ce se întâmplă altora decât ceea ce ni se întâmplă nouă. Aha! Aţi observat. Mă bucur. Acum, că am trecut peste introducere, să trecem la subiect!

Luni, 9 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat demiterea din fruntea DNA a procurorului Laura Codruţa Kovesi. Acest lucru este urmare a deciziei CCR la cererea formulată de ministrul justiţiei Tudorel Toader.

Atunci când Kovesi a fost demisă toţi infractorii au jubilat de parcă ar fi sărbătorit intrarea într-o nouă eră. În acelaşi timp milioane de români dezamăgiţi încearcă să înţeleagă cum este posibil ca nedreptatea să triumfe.

Astăzi, Laura Codruţa Kovesi a trecut la Ministerul Public de unde va continua lupta împotriva corupţiei. În locul ei va fi numit altcineva.

Cine le garantează infractorilor că noul procuror şef al DNA nu va călca pe urmele lui Kovesi? Nimeni. Funcţia din fruntea DNA impune o anumită prestanţă şi o altă abordare a problemelor infracţionale cu care se confruntă societatea noastră.

Ce se va întâmpla dacă noul şef al DNA va continua munca începută de predecesorul său? În acest caz vom avea două Codruţe Kovesi: una la Parchetul General, alta la DNA. Adică problemele infractorilor se multiplică, asemeni lui Kovesi.

Hai, că am visat prea mult. Să fiţi cuminţi şi să visaţi frumos!