Şapte luni de Primărie

 

Ce ar fi dacă într-o dimineaţă ar dispărea, dintr-o dată, ştirile, dacă nu am mai auzi sau citi nicio ştire? Nu ar mai fi ştiri nici la tv, nici la radio, nici în presa online. Este ceea ce ne propune un cititor, să ne lăsăm de meserie şi să ne angajăm la Tancrad.

„Ziarul tecucean, nu mai mințiți lumea, plecați și, eventual, vedeți că angajează Tancrad muncitori necalificați. Sînteți așteptați, că au multe lucrări”, ne scrie Daniel, căruia îi mulţumim pe această cale pentru sugestie.

Gata, de mâine mă prezint la Tancrad. Mă întreabă: „Înainte ce aţi lucrat?”. Le răspund: „Scârţa-scârţa pe hârtie”. Credeţi că m-ar angaja Tancradul? Eu zic că nu. M-ar privi cu suspiciune, de parcă aş intenţiona să mă angajez undercover la firma lor.

Undercover e un termen care  tradus înseamnă „sub acoperire” şi se foloseşte atunci când un jurnalist se dă drept ceea ce nu este, în cazul nostru – muncitor necalificat, pentru a se documenta.

Experienţă undercover am, nu mă plâng, am lucrat şapte luni undercover la Primăria Tecuci. Atunci când s-a desfiinţat ziarul Primăriei, după principiul „să-i trimitem pe jurnalişti la săpat de şanţuri”, m-au dat la Administrare imobil.

„De luni te vei prezenta la administrare imobil”, mi-a spus domnişoara Fotache într-o vineri, cu un sfert de oră înainte de terminarea programului. Şi m-am dus.

Aici, la administrare imobil, nu mi-a zis nimeni ce să fac, probabil că se aşteptau de la mine ca să frec menta timp de şapte luni. Cum toate locurile erau ocupate, în afară de cel de şef, m-am făcut administrator de imobil.

În primele zile m-a chemat Hurdubae la el şi mi-a spus că am ocazia să îi demonstrez că nu am fost doar un mercenar. Ocazia era cu dus-întors, pentru că timp de şapte luni am bântuit pe holurile Primăriei, încercând să rezolv problemele care apăreau. Cât de inteligentă a fost această mutare din partea conducerii, rămâne să decideţi dv.

Am fost martor atunci când Bugan şi Tîrziman alimentau cu baxuri de băutură sala de protocol aflată la subsolul instituţiei.

Eram acolo când primarul a chemat la ordine o jurnalistă, întâlnirea având loc într-un unghi mort, ferit de camerele video de la subsol.

Am văzut cum Bugan şi Tîrziman încercau să monteze lama de deszăpezire la un ATV. I-am lăsat vineri după amiază în atelier, luni dimineaţă erau tot acolo. Şi fiindcă nu au reuşit au scos-o că lamele de deszăpezire nu corespund. Am fost acolo, undercover.

Când s-a stricat uşa la cabinetul primarului, cine a reparat-o? Subsemnatul. Le-am pus două prezoane şi un butuc de yală mai lung, că rămânea bietul primar blocat şi n-avea cine să semneze pentru salarii. Şi multe altele.

Revenind la îndemnul lui Daniel, este bun, nu zic nu. Atâta doar că trebuie să mă înscriu în PSD şi nu prea aş avea chef.

 

A.F.

 

One thought on “Şapte luni de Primărie

  1. Ziarul Tecucean nu dezinformează. Faptul că unele articole care fac referire la administația locală nu convin PSD-ului asta este o altă problemă. De ce nu își scot domniile lor un ziar în care să-și prezinte mărețele realizări? De fapt, au scos o broșură pe hârtie lucioasă, cu fotografii color, nu știm dacă pe bani publici sau nu (nu este menționat tirajul, tipografia, cine a dat comanda) în care sunt prezentate așa zisele realizări ale administrației locale în mandatul Hurdubae. Eu personal nu am de unde să știu dacă ce scrie acolo este adevărat sau nu, deoarece în cei aproape 4 ani de mandat actualul edil nu a prezentat cetățenilor aceste lucruri, deși au cheltuit, slavă Domnului, sute de milioane pe zeci de saituri, bloguri și pagini de facebook. Acum ce doreau, să le facă publicitate gratis ziarul Tecucean?

Comments are closed.