Terenurile de la unitatea militară au fost vândute. Municipalitatea refuză să prezinte tecucenilor rezultatul licitaţiei

 

Marţi, 18 august, la Primăria Tecuci s-a desfăşurat licitaţia de vânzare pentru 2.856 mp construcţie şi 24.626 mp teren de la fostele unități militare.

Dat fiindcă au apărut zvonuri că terenul a fost cumpărat cu scopul de a se construi un mall în acel loc, am contactat purtătorul de cuvânt al Primăriei pentru a solicita informaţii, astfel încât să putem confirma sau infirma aceste zvonuri. Site-ul Primăriei nu a postat rezultatul licitaţie, în spiritul unei administrări transparente a municipiului Tecuci.

Daniela Ignat, purtătoarea de cuvânt, a răspuns că nu cunoaște de ce nu este afișat rezultatul şi ne-a promis că o să se intereseze. După aproximativ o oră, aceasta a sunat și a informat că pe site-ul Primăriei are obligaţia să publice doar anunțul de licitație, iar datoria ADPP (Administrarea Domeniului Public și Privat) din Primăria Tecuci este să publice rezultatul licitației doar în Monitorul Oficial.

Reamintim cititorilor faptul că în data de 26 februarie 2019 Hurdubae a fost nevoit să înfrunte furia tecucenilor veniţi să asiste la şedinţa Consiliului local. În sală au fost prezenţi aproximativ 30 de comercianţi din Piaţă şi de pe Strada Mare. Aceştia au contestat intenţia municipalităţii de a vinde terenul de la unitatea militară pentru ca în acea zonă să se deschidă opt mari magazine comerciale.

Interesul tecucenilor pentru licitaţia desfăşurată în 18 august este de înţeles, dacă ţinem cont de faptul că intenţia investitorului în acea zonă poate echivala cu falimentul comerţului din Piaţă şi de pe Strada Mare.

Responsabilitatea ADPP de a afişa rezultatul licitaţiei, chiar dacă nu este obligată să o facă, este cu atât mai mare cu cât nu vorbim despre o licitaţie oarecare. Aici este în joc viitorul comunităţii noastre.

 

2 thoughts on “Terenurile de la unitatea militară au fost vândute. Municipalitatea refuză să prezinte tecucenilor rezultatul licitaţiei

  1. Prin oraș circulă zvonul că un clan interlop a pus mana pe aceste terenuri. Acesta la rândul lui va vinde la un preț dublu terenurile unei multinaționale care intenționează să construiască un complex comercial și mai multe depozite (un așa numit hub). Nu știu dacă prefectul mai poate interveni pentru anularea vânzării, dar DNA-ul este obligat să o facă și să dispună cercetarea penală a primarului si consilierilor PSD care au girat această afacere oneroasă.

  2. Am intrat și eu pe MONITORUL OFICIAL LOCAL AL UAT MUNICIPIUL TECUCI și nu am reușit să găsesc nicio informație legată de această vânzare și nici măcar anunțul nu este publicat. Trebuie menționat faptul ca în urma accesării diverselor secțiuni ale Monitorului UAT am fost direcționat la site-ul primăriei .În această situație, nu înțeleg care este rostul acestui așa-zis monitor. Poate ne explică purtătoarea de cuvânt a primăriei.

Comments are closed.