Şedinţa CL nu s-a desfăşurat, din lipsă de cvorum. Costel Fotea somat să explice tecucenilor de ce nu au buget

 

Pentru astăzi, 12 mai, consilierii locali au fost convocaţi în şedinţă de îndată, pe ordinea de zi aflându-se proiecte de importanţă majoră pentru municipiul Tecuci. În Consiliul local trebuia dezbătut bugetul Municipiului Tecuci, fără de care nu pot fi contractate lucrări pentru reparaţia străzilor, nu pot fi acordate drepturile persoanelor aflate în nevoi speciale, nu pot fi accesate proiecte europene, etc.

Din cei 19 consilieri locali în funcţie, în sală au fost prezenţi şapte consilieri. Pentru ca şedinţa să se poată desfăşura era necesar un minim de 10 consilieri locali prezenţi.

„Nici astăzi nu s-a putut vota bugetul municipiului Tecuci. Asta înseamnă încă o perioadă în care nu vom putea implementa investiţiile şi toate cele necesare pentru buna desfăşurare a activităţii Municipiului Tecuci. Voi convoca pentru data de 17 mai, luni, o nouă şedinţă extraordinară la ora 16”, a declarat primarul Lucian Costin.

Alături de buget, pe ordinea de zi se aflau alte două proiecte vitale pentru buna desfăşurare a activităţilor din municipiu. Primul dintre acestea se referea la aprobarea bugetului Companiei de Utilităţi Publice Tecuci, iar cel de-al doilea la asigurarea continuităţii transportului public în municipiul Tecuci. Proiectele nu au putut fi votate din lipsă de cvorum, consilierii PSD şi UIP nefiind prezenţi în sală.

 Consilierul local Vladimir Radu a ţinut să sintetizeze situaţia creată: „Noi, Consiliul local actual am venit cu gândul de a rezolva nişte chestiuni prezente şi viitoare. Nu înţeleg de ce, pentru o propunere de hotărâre care se referă la trecut, la ceea ce s-a întâmplat acum un an şi ceva, ţine în loc bugetul unui municipiu întreg. Vorba vine că nu înţeleg. Înţeleg că cine a greşit atunci ar vrea să spele greşelile acelui moment şi acelei conjuncturi prin votul nostru, al consilierilor de astăzi. Anunţ de pe acum că nu voi ridica mâna de nici un fel la o asemenea hotărâre care se referă la ce a făcut Consiliul local anterior. Gândul meu este îndreptat către buget, către repartizarea acestuia, către aşteaptă. Am fost contactat de elevi, care aşteaptă nişte burse, am fost contactat de oamenii din cultură care aşteaptă să-şi clarifice chestiunile legate de buget. Nu-i posibil aşa ceva”.

Cu această ocazie, profesorul Vladimir Radu a adresat o interpelare preşedintelui interimar al PSD Tecuci, Costel Fotea.

„Încerc cu puterile mele şi cu calitatea mea minoră de membru al Consiliului local Tecuci să-l întreb direct pe dl. Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean, care este la ora actuală şi preşedinte interimar al Partidului Social Democrat din Tecuci, dacă dumnealui dă girul acestei situaţii şi dacă nu cumva către dumnealui ar trebui să ne îndreptăm toate protestele noastre şi ale tecucenilor. Eu cred că aceşti colegi ai noştri, cu care încercăm să avem relaţii cât se poate de civilizate, sunt absolut obstrucţionaţi prin nişte decizii superioare lor. Aşteptăm din partea dlui Fotea, cel care a spus că va avea grijă de întregul judeţ, să explice cum preşedinte al unui partid PSD are grijă de această parte a judeţului, care este un municipiu”, a mai spus consilierul local Vladimir Radu.    

   

5 thoughts on “Şedinţa CL nu s-a desfăşurat, din lipsă de cvorum. Costel Fotea somat să explice tecucenilor de ce nu au buget

  1. Pentru cei care nu știu la ce hotărâre se referă dl. Radu Vladimir le spun că este vorba despre împrumutul de 300 de miliarde de lei vechi. Problema este că acest împrumut nu mai poate fi anulat. Am înțeles că în contractul incheiat de fostul primar, Constantin Hurdubae, sunt prevăzute despăgubiri în cuantum de 30% din valoarea împumutului, adică 90 de miliarde de lei vechi. Pentru rezolvarea problemei este o singură soluție: depunerea unei plângeri penale împotriva fostului primar și a consilierilor din fostul Consiliu Local care au votat acest împrumut, precum și impotriva consilierilor PSD și UIPT din actualul consiliu, care îl șantajează pe primar (vot la buget, contra anulării împrumutului).

  2. Singura solutie – referendum pentru dizolvarea Consiliului Local si alegeri anticipate. Sper ca tecucenii careu au votat PSD pe promisiuni desarte ( cred ca sunt aceeasi cam la toate alegerile) sunt multumiti acum . In sfarsit ajung si ei la nivelul intregului oras… dar nu pentru ca le este lor mai bine ci pentru ca intregului oras ii este mai rau.

  3. Sa se faca un referedum local pentru dizolvarea consiliului local este nevoie de 25% din cetateni sa voteze petitia, (art 144).(Desigur trebuie sa fie o prezenta minim 30% la urnee cu un vot de 51% care au zis da). Aceasta procedura se finalizeaza cam in 75-150 zile, aprobare judeteana, judecatoreasca…Dupa revocare trebuie sa fie alesi alti consilieri care trebuie sa faca campanie electorala sa voteze alte 90 zile..
    se pierde jumatate de an aproape.
    Consiliul local poate fi dizolvat prin referendum local, organizat în condițiile legii. Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puțin 25% din numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ- teritorială.

  4. O altă marotă a consilierilor PSD și UIPT o constiuie vânzarea trenurilor fostelor unitați militare. Agitația acestora este firească având în vedere că aceste terenuri au fost o adevărată vacă de muls pentru pesediști. Astfel, la 31 decembrie 2019 Primăria Tecuci a încheiat un contract cu firma Davide Construct Matca, deţinută de preşedintele PSD Matca, privind „Realizare documentaţie şi executarea demolări pentru imobilele situate în Tecuci, str. Gh. Petraşcu nr. 64-66”. Achiziţia a fost făcută prin SICAP, pentru suma de 252.000 lei fără TVA, respectiv 299.880 lei cu TVA, aproape trei miliarde de lei vechi. Ulterior, primarul Hurdubae a scos la vânzare unele clădiri și suprafețe de teren, ce au intrat în posesia unor afaceriști în legătură cu PSD-UL. Spre exemplu, în urma licitaţiei ce a avut loc la 18 august 2020, au fost vândute 1.596 mp construcţie şi 4.030 mp teren. Astfel, a fost adjudecat prin licitaţie imobilul Pavilion K, format din 750 mp construcţie şi 971 mp teren, de către S.C. Furtuntec S.R.L. Tecuci pentru o valoare de 778.000 lei fără TVA. De asemenea, Pavilionul A1, alcătuit din 846 mp construcţie şi 3.059 mp teren, a fost adjudecat de către Green World Eco S.R.L,. din comuna Munteni, jud. Galaţi, pentru suma de 231.500 euro fără TVA. Așadar, consilierii PSD și UIPT sunt interesați de aceste terenuri și clădiri, pentru ei și afaceriști ce susțin aceste partide.

    1. Nu trebuie să mire contractele atribuite firmei Davide Construct Matca, dacă avem în vedere că fiul lui Florea Gică (preşedintele PSD Matca şi patronul firmei SC Davide Construct SRL) a cumpărat la licitație vila fostului senator Daniel Butunoi. Vila a fost vândută la ordinul băncii Bancpost SA, faţă de care senatorul Butunoi avea o datorie de 413.441 euro (reprezentând credit restant şi dobânzi aferente), plus 29.472 de lei cheltuieli de executare silită. Imobilul a fost sub ipotecă şi pentru un credit pe care senatorul l-a contractat la banca Transilvania (în 2007), în valoarea totală de 145.000 de euro (conform declaraţiei de avere).

Comments are closed.

error: Content is protected !!