Robotica devine tradiție la Tecuci! THOBOR – Premiul Nație prin Educație

 

Tocmai s-a încheiat, la București, etapa națională a Concursului Național de Robotică BRD First Tech Challenge… 48 de echipe, aproximativ 1000 de participanți 

Echipa de robotică a Colegiului Național Calistrat Hogaș – THOBOR RO068 a fost singura echipă care a reprezentat județul în această frumoasă competiție, avansând în etapa națională după regionala Iași-București care, la rândul său, a adunat un număr de 63 de echipe. Este al cincilea sezon în care THOBOR participă la acest concurs, aducând în fiecare sezon premii valoroase. 

Cum fiecare sezon al competiției este o nouă provocare în care elevii construiesc de la zero un robot și îl programează, tema din acest sezon Freight Frenzy s-a dovedit a fi complexă, necesitând o strânsă colaborare între toate departamentele echipei. Și s-a dovedit că s-a colaborat bine, echipa tecuceană reușind să aducă acasă două noi premii – Motivate Award – în etapa regională, și Premiul Nație Prin Educație – în etapa națională. Premiul a fost înmânat echipei de către Sorin Ion, secretar de stat din Ministerul Educației. 

 Implicarea, dăruirea și perseverența acestor copii au făcut ca Tecuciul să fie din nou menționat la nivel național în această mare și complexă competiție. Merită să precizăm aici numele acestora: Robert Chiscop – team lead&&proiectare, Matei Drăguțu, Claudia Drăgan, Cristian Panaite, Mihai Irimia – programare, Ionuț Mereuță și Claudiu Borșan – driverii echipei&&mecanică, Robert Popescu, Alexandru Borș, Radu Epure – mecanică, Roberto Donici – proiectare, Amira Popa, Teodora Mazilu, Beatrice Sevastre, Marcello Oprea – jurnal&&Marketing&&PR.  

De menționat este și faptul că echipa are în componență elevi de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a. 

Voluntarii echipei (pentru că creștem noi membri) sunt Alex Penghiș, Aura Pohrib, Ionuț Cimpoca, Alin Pricope, Liviu Popa. 

Mentorii echipei sunt profesorii Adriana Ciocănel și Oliwer Drăgan. 

BRD First Tech Challenge România este o competiție de robotică ce își propune să încurajeze tinerii în utilizarea principiilor de inginerie în cadrul disciplinei de robotică, într-un mediu competitiv, oferindu-le șansa de a experimenta cunoștințele teoretice acumulate la orele de curs, dar și de a învăța lucruri noi. Fiindcă are scopul de a scoate la iveală tineri talentați, care vor crea viitorul în știință și tehnologie, competiția organizată de către Asociația „Nație prin Educație”. 

Mulțumirile noastre se îndreaptă către inimoșii noștri sponsori, fără de care nu ar fi fost posibile aceste rezultate, dar și către părinții acestor copii care i-au susținut! 

 

Prof. Adriana Ciocănel