Eminescu rămâne, totuși, Eminescu

 

La 15 iunie 2022, s-au împlinit 133 de ani de la trecerea marelui nostru poet național, Mihai Eminescu, în eternitate. 

Atentă, ca de obicei, la toate evenimentele, Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, în colaborare cu Cenaclul literar Calistrat Hogaș, condus de poetul Dan Viță, a organizat astăzi o manifestare pentru a se cinsti cum se cuvine acest măreț eveniment. Astfel, la bustul marelui poet din Parcul Central „Al.I. Cuza”, reprezentanți ai Casei de cultură dar și colegii de la Biblioteca „Ștefan Petică”, de la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”  și de la Clubul Copiilor Tecuci, au ținut să fie prezenți la acest eveniment omagial. Primăria Tecuci a fost reprezentată de profesorul Vladimir Radu, președinte al Comisiei de Activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, protecție socială. 

 Manifestarea a fost deschisă de managerul Casei de Cultură, Cristian Gabriel Călugăru care, după ce a prezentat un material cu datele principale din viața și activitatea marelui poet, a dat citire unor versuri ale poetului Dan Vîță dedicate marelui Eminescu. Vorbitorul a încheiat spunând foarte frumos „Eminescu este și va fi mereu alături de noi! De aceea, e nevoie să fim cât mai buni unii cu alții”. 

În continuare, elevii Tudor Bulancea și Daria Olaru de la Clubul Copiilor, pregătiți de  prof. Nicoleta Chiscop, au recitat frumoase poezii din opera poetului nepereche. Manifestarea s-a încheiat cu un reușit microrecital pe textele marelui poet oferit de prof. Claudiu Vișan. S-au făcut poze de grup la bustul marelui poet. 

 Pe tot timpul desfășurării evenimentului, Oana Atomei, referent al Casei de Cultură, a oferit tuturor trecătorilor prin parc pliante cu poezii din opera marelui poet unde se găseau poezii ca „O rămâi”,  „Odă în metru antic”, „Stele-n cer”, dar și poezii de alți autori dedicate marelui poet cum ar fi „Și pulbere, țărână” – Veronica Micle, „La Eminescu” – Dionisie Duma, „Trebuiau să poarte un nume” – Marin Sorescu, cunoscută și cu titlul de „Eminescu n-a existat”. 

Apreciem reușita acestei manifestări. 

 

Iancu Aizic 

 

 

One thought on “Eminescu rămâne, totuși, Eminescu

  1. Totuși, pentru cine a fost făcută această activitate, desfășurată într-un anonimat total.
    Din fotografii se observă că în afară de reprezentanții instituțiilor de cultură nu a fost nimeni.

Comments are closed.