Abateri financiare grave la CUP Tecuci. Se așteaptă un control pentru a vedea tot prejudiciul

 

Ieri, 10 februarie 2023, în cadrul ședinței Consiliului Local Tecuci, pe lângă adoptarea bugetului, tecucenii, și nu numai, au aflat pe ce se duc banii pe care îi plătesc pentru colectarea, selectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere de pe raza municipiului. Aceasta în timp ce conducerea Companiei de Utilități Publice (CUP) Tecuci afirma că societatea este Cenușăreasa administrației tecucene. 

O parte dintre cheltuielile fără rost de la CUP Tecuci au fost prezentate de către consilierul local Constantin Ursulică, care s-a desolidarizat în acest mod de ceea ce s-a întâmplat până acum la societate.  Abaterile financiare au fost confirmate și completate de către consilierul primarului. 

„Au un abonament pentru telefonie și internet de 28.000 lei pe lună. E normal oameni buni? Au abonamente la telefon de 100 de euro”, a declarat Constantin Ursulică. Tot de la el am aflat faptul că prețul de închiriere a încărcătorului care manipula gunoiul la rampă îi costă pe tecuceni aproape mai scump decât colectarea gunoiului, transportul și depozitarea la Vaslui. Pentru închirierea încărcătorului frontal, din banii contribuabililor tecuceni, respectiv taxa de salubrizare, Cup Tecuci plătea 56.000 lei lunar.  

Acuzațiile au fost mai multe și se așteaptă un control la această societate, pentru a afla pe ce s-au dus banii încasați din taxe. 

„CUP plătește aproape 6000 de euro pe lună servicii de telefonie și internet”, a declarat, la rândul său, consilierul Mircea Lupașcu. Acesta a mai adăugat că la CUP Tecuci existau 8 abonamente a câte 100 euro fiecare și 12 abonamente a cate 50 de euro fără ca aceste abonamente să aparțină persoanelor care lucrează în societate. 

De altfel, la Tecuci nu este prima dată când dezmățul PSD pe bani publici în privința serviciilor de telefonie este făcut public. În 2020, noua administrație descoperea, în cadrul unui contract care se întindea pe doi ani, Servicii de telefonie de aproape 350.000 euro. 

 

You cannot copy content of this page