Programul Festivalului „Cântă de răsună lunca”

 

În luna septembrie se consemnează prima atestare documentară a Tecuciului, în anul 1435, evenimentul fiind prilej de sărbătorire pentru tecuceni. 

Astfel, în perioada 15-17 septembrie sunt manifestări artistice dedicate celor 588 ani de existență a Tecuciului, organizatori fiind Casa de Cultură și Primăria Tecuci. Totodată, în 15 și 16 septembrie se va desfășura și Festivalul Național de Folclor „Cântă de răsună lunca”, ajuns la cea de-a XXXII-a ediție.  

În 15 septembrie, de la ora 17, pe esplanada Casei de Cultură vor evolua Grupul Folcloric „Altița” Tecuci, Ansamblul de dansuri populare „Cununa Bărăganului” Ialomița, Ansamblul folcloric „Toporașul” din Piatra Neamț, Orchestra „Răzeșii” din jud. Vaslui, Ansamblul folcloric „Moștenitorii” din jud. Vaslui, Grupul folcloric „Movilenii” – jud. Galați, Ansamblul folcloric „Todireanca” din jud. Botoșani. La final vor urca pe scenă Surorile Osuianu și Lupii lui Calancea. 

Sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 17, evoluează: Ansamblul folcloric „Hora Măxinenilor” din jud. Brăila, Ansamblul de dansuri populare „Rapsozii Siretului” din jud. Iași, Ansamblul de dansuri meglenoromâne „Altona” din jud. Tulcea, Grupul folcloric „Dunărenii” din jud. Brăila și Ansamblul de dansuri populare „Sambrieș Pelenița” din Republica Moldova.  

Recitalurile serii vor fi susținute de Ion Paladi și Maria Murgoci. Prezentatorul acestor spectacole va fi actorul Paul Buța. 

Sunteți așteptați!