Şi prostiţi şi cu banii luaţi

Hot Ingineriile financiare ale guvernării PSD îmi amintesc de un joc din categoria „amuzamente matematice” cu care ne destindeam minţile pe vremea când nu exista internet:

„Pune-ţi în minte un număr! Îţi mai dă Icsulescu încă pe atât. Îţi mai dau eu opt. Vin hoţii şi-ţi fură jumătate. Îi dai partea lui Icsulescu înapoi. Ai mai rămas cu patru”.

De un an de zile acesta este jocul în care actuala guvernare i-a angrenat pe români. La început au fost salariile mărite. Salariile mărite au condus la preţuri şi taxe şi impozite mărite. Însă de la începutul anului salariile a 40.000 de bugetari au scăzut iar ministrul muncii a declarat că este normal ca aceste salarii să scadă. În acelaşi timp, preţurile continuă să crească.

Simplificat, ingineriile financiare ale guvernelor PSD pot fi denunţate aşa:

„Pune-ţi în minte un salariu! Îţi mai dă guvernul încă pe atât. Îţi mai dau eu opt. Vin hoţii şi-ţi fură jumătate. Dai partea guvernului înapoi. Ai mai rămas cu patru”.

Oricum vei face calculele, constaţi că puterea ta de cumpărare a scăzut. Ba, mai mult, realizezi că hoţii au furat jumătatea ta.

One thought on “Şi prostiţi şi cu banii luaţi

  1. Tu le spui că-s hoți, nu-i bai,
    Doar că e o denigrare,
    Când, pe-al nostru mândru plai,
    Zici că-s „hoți de drumul mare”.

Comments are closed.