Magia sărbătorilor pe scena sălii de spectacole și în sufletul celor prezenți – Galerie Foto

 

Vineri, 7 decembrie, imediat după sărbătorirea Sfântului Neculai, cel care aduce mereu cadouri în ghetuțele copiilor, sala de spectacole „Ion Petroviciˮ a găzduit spectacolul intitulat „Magia sărbătorilorˮ. A fost o acțiune realizată de către Casa de cultură împreună cu inimoșii sponsori Contec Foods și Asociația Balinte, având sensibilul îndemn „Dăruind vei dobândiˮ, asociație condusă de neobosita Ionela Balinte.

 Spectacolul a fost deschis de prezentatorul Mihail Vasilache, cel care după ce a arătat scopul acestui spectacol, subliniind dorința de a întâmpina apropiatele sărbători cu multă bucurie și voie bună, a invitat în scenă pe micuța Sara Mihai cu frumoasa ei melodie „Milioane de copiiˮ. A fost apoi rândul celorlalți interpreți, respectiv Greta Donu – debut, Daria Negoiță, David Dincă, Raluca Alexe, cu o interpretare foarte bună, arătându-ne progresele importante realizate, apoi Andreea Darie, cea care a ținut să ne reamintească,  prin cântec, faptul că „Dragostea e tot ce rămâneˮ.

Au urmat Roxana Dănceanu cu o piesă din repertoriul internațional, Daria Teodorescu, Georgiana și Mariana Panaitiu, Alexandra Zaharia, câștigătoare a numeroase premii, Daria Șarban, Maria Nectaria Lungeanu și Miruna Gabriela Poenescu.  Micuțele soliste au interpretat așa cum am mai remarcat, atât piese din repertoriul național, internațional, cântece populare și colinde, pentru apropiatele sărbători.

 În spectacol au evoluat și trupele de dans „Minni Dolllsˮ, „Funy Girlsˮ, „Arlechinoˮ, „Starsˮ dar și îndrăgita formație „Zumba Kidsˮ, condusă cu multă dăruire de talentata Alexandra Poloboc.

Organizatorii ne-au pregătit și de această dată câteva plăcute surprize. În primul rând, după ce am remarcat cu ocazia unui recent spectacol caritabil, o talentată interpreta din Tecuci, dar cu o interesantă experiență de viață în Africa- respectiv tânăra Irina Bara Gaciu, am avut acum plăcerea de a o revedea iar pe scenă cu două piese prin care a cucerit definitiv și cu adevărat publicul.

La final am asistat la un reușit recital susținut de tânărul  Mihai Bratosin, elev în clasa a IV-a la o școală din Focșani, având doar 11 ani dar, fost participant de mai multe ori la concursul Next Star, unde, așa cum îmi spunea el într-o discuție înainte de a intra în scenă, a participat pentru prima oară când avea 5 ani, a doua oară la 6 ani iar a treia oară, în 2016, când în juriu erau – CRBL, Alina Irimia, Pepe și Dorian Popa, iar pretențiosul CRBL l-a trimis, printr-un Golden Star direct în marea finală.

 În cabină, micuțul interpret era însoțit de mama lui, Diana Bratosin, care mi-a spus cu mare bucurie că e tecuceancă, din familia Marin și a făcut muzică la Casă de cultură din Tecuci cu Adrian Dușu.

Mihai Bratosin, a început să cânte de la patru ani, fiind pregătit de profesoara Aurelia Vaida din Focșani, cea care a descoperit mai multe talente. Mihai a obținut până acum peste 150 de diplome și trofee în concursuri, are numeroase apariții TV iar în marea finală de care am vorbit, s-a clasat pe un onorant loc 3. Are scos un CD și se lucrează acum la cel de al doilea. A reprezentat România la un concurs  iar în 2019 este invitat la Los Angeles.

 În recitalul de acum a început cu o piesă dedicată apropiatelor sărbători iar cea de a doua din repertoriul lui Dan Spătaru, cu un înălțător mesaj patriotic „Ce înseamnă să fii românˮ. A urmat piesa „Sunt fericitˮ, unde a cântat înconjurat de toți interpreții care au evoluat în spectacol. Organizatorii i-au oferit un frumos cadou, un afiș pentru primul spectacol pe care îl va susține. Ultima piesă din recital, a fost interpretată împreună cu mama lui, Diana Bratosin, fiind chiar piesa pe care a prezentat-o în marea finală.

A fost invitată  în scenă Ionela Balinte, președinte al Fundației Asociația Balinte, spunându-ne că este într-o continuă campanie de colectare de fonduri pentru a le întoarce copiilor în nevoie, sufletelor nevinovate dar care, la fel ca toți copiii, trebuie să se bucure și ei de frumoasa magie a sărbătorilor. Ne spune apoi că între orele 14-16 are și o emisiune la Radio Tecuci și că până în prezent a oferit cadouri la peste o sută de copii, acțiunea continuând.

 A fost apoi invitată în scenă Laura Grigoraș, reprezentanta Contec Tecuci, care a sprijinit organizarea acestui spectacol, oferind pungi cu cadouri tuturor copiilor care au evoluat la spectacol.

La realizarea acestui spectacol și-au adus aportul Nicoleta Cucoaneș, organizatoare și responsabilă cu coregrafia, Claudiu Vișan, pregătirea canto a copiilor și regie muzicală iar prezentarea  a fost făcută de Mihail Vasilache, mereu în sprijinul copiilor, căutând să preia emoțiile inerente ale copiilor atunci când apar pe scenă. Și dacă nu s-a spus pe scenă, spunem noi acum, mulțumiri managerului Casei de cultură, Lucia Gologan.

Tuturor, interpreților, dansatorilor, organizatorilor și spectatorilor – Sărbători Fericite!

Iancu Aizic